Vermijd zomerkilo's

Tijdens de zomer laten we ons al eens gaan. Een paar zomermaanden vol terrasjes en goed gezelschap hebben al snel een hoger cijfer op de weegschaal als gevolg. Met deze 4 simpele tips heb je nog steeds plezier, en dat zonder die extra zomerkilo’s.

Gezonde maaltijden thuis

Als we geen gezonde maaltijden in huis hebben, grijpen we al snel naar fastfood. Bovendien worden maaltijden tijdens de zomer wel eens geskipt. En dat is niet gezond natuurlijk. Bereid jezelf goed voor en voorzie altijd verfrissende, maar toch gezonde, maaltijden. Zo kom je niet snel op het verkeerde pad terecht en eet je voeding die ook goed is voor je lichaam.


Kijk bewust naar een menukaart

Op restaurant smaakt alles beter dan thuis. Dit komt omdat er veel meer vetten gebruikt worden tijdens de bereiding. Een simpel pastagerecht op restaurant bevat meer onzichtbare calorieën dan wanneer je dezelfde maaltijd thuis zou bereiden. Check een menukaart dus met deze informatie in het achterhoofd, en probeer altijd een van de gezondere opties te kiezen. Een slaatje waarbij je zelf kan kiezen hoeveel dressing je toevoegt bijvoorbeeld.


Vermijd alcohol

Ook alcohol zit vol onzichtbare calorieën. Een wijntje of aperitiefje voor de maaltijd hoef je natuurlijk niet compleet te verbannen uit je zomer, maar let wel op hoeveel je er precies drinkt! In goed gezelschap drinken we al sneller meer dan we doorhebben. Kies in plaats van een nieuw glas alcohol voor een ander verfrissend drankje en wissel altijd af met water!


Laat je begeleiden

Een gezond gewicht aanhouden of een paar kilo’s kwijtraken is nooit makkelijk. Al helemaal niet wanneer je het op je eentje moet trotseren. Wees daarom niet bang om te vragen naar begeleiding. Ook je Apotheker kan je hierbij een handje helpen! Wij staan voor je klaar en kunnen je verwijzen naar eventuele hulpmiddelen indien nodig.