Slaapproblemen? Lig er niet wakker van!

Een slechte nachtrust kan het natuurlijke ritme van je lichaam enorm verstoren. Minder slaap betekent ook een slecht humeur en een verminderde focus. Bovendien heeft het ook een negatief effect op je immuunsysteem.

Waarom je zo slecht slaapt tijdens de lente en zomer? Dat komt vooral door de warmere temperaturen en de langere dagen vol zonlicht. Wist je bijvoorbeeld dat de ideale temperatuur voor een slaapkamer slechts 18 graden is?

Gelukkig kun je je nachtrust verbeteren met een paar simpele tips. Wij helpen je alvast op weg:

  • Maak je slaapkamer extra donker

De hoeveelheid licht die je kamer binnendringt kan een grote invloed hebben op je nachtrust. Gun je lichaam die extra paar uurtjes slaap in de ochtend door vroege zonnestralen tegen te gaan.

  • Beweeg voldoende

Het is bewezen: wie meer sport, slaapt ook beter. Zorg er enkel voor dat je minstens een uur voordat je het bed in kruipt klaar bent met je workout.

  • Kies voor een licht hulpmiddel

Nee, je hoeft niet meteen naar slaappillen te grijpen. Er bestaan ook andere middelen die je nachtrust kunnen helpen verbeteren. Zo kunnen ingrediënten als melatonine en valeriaan je slaap bevorderen. Toch vraag je, ook bij deze producten, best eerst advies bij je apotheker.

 

Wij helpen je graag verder.