Minder zweten tijdens de zomer

Ook last van een zweetgeurtje zodra de temperaturen de hoogte in klimmen? Dat is niet zo gek. Gemiddeld zweet een volwassen persoon tot wel een liter per dag.

Gelukkig hebben wij dé tips om jezelf fris te houden, de hele dag lang.

1. Deodorant voor het slapengaan

Ja, je leest het goed! Je moet niet enkel deodorant gebruiken wanneer je al volop aan het zweten bent. Het product heeft namelijk zijn tijd nodig. Door deodorant aan te brengen voor het slapengaan (of een ander moment wanneer je nog niet aan het zweten bent) zorg je ervoor dat er effectief een barrière wordt gevormd die het zweten veel langer zal tegengaan.

 

2. Kies de juiste kleding

We hebben al snel de neiging om minder bedekkende kleding te dragen zodra de temperaturen de hoogte in schieten. Toch is dit niet altijd de juiste beslissing. Een ademend T-shirt zorgt bijvoorbeeld voor veel minder zweet dan een topje gemaakt van een synthetische stof. Check dus zeker eens de labels in je zomer outfits, en kies voor stoffen zoals linnen en katoen.


3. Een antiperspirant

In plaats van een fris ruikende antitranspirant te kopen bij de drogist, neem je beter eens een kijkje bij je apotheker. Apothekers beschikken namelijk over een assortiment aan antiperspiranten. Terwijl een antitranspirant de zweetgeur vermindert, zorgt een antiperspirant ervoor dat je minder zal zweten.


Kom dus zeker eens langs en ontdek het assortiment bij een van onze apothekers in jouw buurt.