Een kijkje in de apotheekkast van baby Leelo

Op deze blog delen we regelmatig advies van een expert. De expert van deze post? Dat is niemand minder dan Leeloo, het 8 maanden oude dochtertje van De Voorzorg-apothekeres Joëlle. Al voert haar mama, die werkt in onze Apot(h)eek te Lanaken, voor het gemak nog even het woord.

Vertroetelen als een pro

Joëlle: “Leelo gaat supergraag in bad. In haar badje doe ik altijd een klein beetje badolie speciaal voor baby’s. Ook om haar te verzorgen gebruik ik aangepaste producten, zoals 2-in-1-shampoo en waslotion die niet in de ogen prikt. Na het badje smeer ik haar in met de bijhorende lichaamslotion van mijn favoriete merk en op zondag krijgt ze een ontspannende babymassage met de massageolie.” Een verwende en goed verzorgde baby dus! Maar dat kan natuurlijk ook niet anders met een mama die zelf alles kent van de meest huidvriendelijke producten, omdat ze de Apot(h)eek-klanten er dagelijks over adviseert.
 

Eerste hulp bij rode billetjes!

Joëlle: “Haar billetjes maak ik zuiver met een zachte toiletmelk of vochtige doekjes. Ik smeer ze na iedere luierwissel in met een verzorgende crème. Bij het eerste teken van luierdermatitis start ik met het gebruik van luierzalf bij elke luierwissel. Het was even zoeken naar de beste zalf, maar op aanraden van collega’s vond ik een wondermiddel. Met deze zalf krijg ik de wondjes keer op keer weer snel dicht.” Zo zie je maar: professioneel advies inwinnen is altijd een goed idee, ook als je zelf al veel kennis in huis hebt!
“Wanneer ik merk dat de luierdermatitis gepaard gaat met witte vlekjes, schakel ik over op een luiercrème met een middel tegen schimmelinfectie erin.”
 

Een neus voor goede producten

Joëlle: “Omdat Leeloo naar de crèche gaat - en ze dus in contact komt met veel andere kindjes - spoel ik haar neusje dagelijks met een spray op basis van zeewater en haal ik de snottebelletjes eruit met behulp van een neusreiniger.” Heel wat producten dus! “Jazeker. Leelo heeft dan ook een apart medicijnkastje. Dit bevat een aantal geneesmiddelen zoals koortswerende en pijnstillende siroop. Deze producten heb ik ook altijd in de vorm van stopjes bij de hand omdat dit ’s nachts toch iets makkelijker in gebruik is. Overdag geef ik de voorkeur aan siroop omdat je hiermee juister kan doseren. Is Leelo verkouden? Dan gebruik ik naast gewone babyneusspray ook de hypertone oplossing. Deze is iets krachtiger. Bij een sterk verstopt neusje gaan we over op de grote wat sterkere middelen, namelijk een echte neusspray voor baby’s, maar die mag je wel maar maximum vijf dagen na elkaar gebruiken.”
 
Ook advies nodig over gezondheidsproducten voor je kleine spruit? Onze apothekers hebben zoals je leest heel wat ervaring, en ze helpen je maar al te graag verder. Vind een apot(h)eek in jouw buurt.